TÖRPEMACSKÁK


BENGÁLI TÖRPEMACSKA 

Megjelenése:Testhossza 46-79 cm. Tömege 2,5-4 kg. Életmódja: A macskafélék közül legügyesebben mászik fára, valóságos légi akrobata. Hátsó lábát 180°-ban képes elfordítani, fejjel lefelé lóg az ágakon, és a mókusokhoz hasonlóan, fejjel előre mászik le a fák törzsén. A lombkoronában rágcsálokra, fiatal lajhárokra, madarakra, rovarlárvákra és pókokra vadászik.10 alfaja van.

     

 

 

 

 

Az IRIOMOTE-SZIGETI MACSKA nevét a szigetről kapta, ahol 1967-ben felfedezték. Nagyon ritka, már csak kevesebb, mint 100 példány él. Bundája alapszíne barnás, melyet sötét, hosszanti pontok díszítenek.

 

 

 

 

A LAPOSFEJŰ MACSKA Dél-Thaiföldön, a Maláj-félszigeten, Szumátrán és Borneón honos. A víz közeli erdőket kedveli. Jellegzetessége a feje, mint ahogy neve utal rá, koponyája lapított. Fülei hosszúak és kicsik. Bundája vörösesbarna, sötétebb foltok tarkítják.

     

 

 

ROZSDAFOLTOS MACSKA

 

 

 

  

HALÁSZMACSKA

A halászmacskának vízparton élnek, mint azt nevük is mutatja, halakra, békákra, kígyókra, vízi rovarokra vagy rákokra vadásznak. A vízi életmódhoz való alkalmazkodás egyik bizonyítéka a kezdetleges úszóhártyák, melyek az ujjai között találhatók. Olyannyira vízimacska, hogy néha a víz alá merülve alulról támadja meg a vízimadarakat.

 

 

 

 

 

 

 

vissza a címoldalraNév:
E-mail:
 
 
 
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
HOL ÉL KEDVENCED?
Eredmények
További szavazások
 


cicak-macskak.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérkép
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu